Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Slovenija se pridružuje Svetovnemu avtu leta po izboru žensk
WWCOTY
Slovenija se pridružuje Svetovnemu avtu leta  po izboru žensk
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.03.2021 15:45

S ponosom sporočamo, da je naša urednica Urša Prosenjak postala članica žirije za Svetovni avto leta po izboru žensk (Women's World Car of the Year, WWCOTY).

Maja Horvat Njen avto

Urša Prosenjak je tako nova članica WWCOTY in prva iz Jadranske regije in Balkana, ekipo WWCOTY pa sestavlja zdaj 51 avtomobilističnih novinark iz 39 držav in petih celin. Prosenjakova je tudi novinarka pri Avtomaniji, kjer pokriva avtomobilizem in Formulo 1.

Svojo novinarsko pot je začela že v študentskih letih, njene prve delovne izkušnje so bile na lokalnih radijskih in televizijskih postajah, pred nekaj leti se je specializirala kot avtomobilska novinarka. Njeno delo je zdaj dobilo tudi mednarodno priznanje.

Svetovni avto leta po izboru žensk je edini izbor, kjer žirijo sestavljajo izključno avtomobilske novinarke. Ustanovila ga je novozelandska avtomobilistična novinarka Sandy Myhre leta 2009. Cilj nagrad je izbrati najboljše avtomobile leta. Merila za glasovanje temeljijo na istih načelih, ki vodijo vsakega voznika pri izbiri avtomobila. Zmagovalec ni 'ženski avto', ker tovrstna kategorija ne obstaja. Pri glasovanju se med drugim upoštevajo vidiki, kot so varnost, kakovost, cena, zasnova, enostavnost vožnje, koristi in okoljski odtis.

Najnovejši Svetovni avto leta po izboru žensk za 2021 je Land Rover Defender. Žirija takrat še 50 članic iz 38 držav ga je izbrala izmed devetih finalistov, odločitev pa razglasila 8. marca letos. Za 2022 bo svoj glas prispevala tudi Urša Prosenjak in Njen avto.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto