Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi članici žirije Svetovni avto leta po izboru žensk
WWCOTY
Novi članici žirije Svetovni avto leta po izboru žensk
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.05.2021 07:52

Žirija Svetovnega avta leta po izboru žensk se je okrepila z dvema novima članicama. Ekipi sta se pridružili Sabrina Parant iz Belgije in Sue Mead iz ZDA. Žirijo tako zdaj sestavlja 53 predstavnic štiridesetih držav.

Urša Prosenjak

Sabrina Parant je začela svojo kariero v avtomobilizmu leta 2002 kot skrbnica voznega parka pri Volvu, kmalu pa je postala vodja prodajenga salona. Leta je švedske avtomobile zamenjala za nemške in se pridružila Volkswagnu. Ustanovila je tudi organizacijo Ladies Drive. “Kot ženski mi v avtomobilskem sektorju ni bilo lahko, zato sem se odločila organizirati podporno mrežo v pomoč ženskam v podobni situaciji in promovirati zaposlovanje žensk v avtomobilizmu ter se boriti proti stereotipom in diskriminaciji.”

Svojo ljubezen do avtomobilov je začela deliti z bralci revije Moniteur de l’Automobile, kasneje pa še Essentielle Auto (La Libre & La DH). Najraje piše o športnih avtomobilih, blizu pa ji je tudi sodoben tehnološki napredek.

Novi članici žirije Svetovni avto leta po izboru žensk

Sue Mead je v svet avtomobilizma vstopila leta 1988, ko je postala neodvisna ocenjevalka pri reviji Four Wheeler Magazine kot članica edine ekipe, ki je med ocenjevalce sprejela tudi ženske.Danes je testna voznica osebnih in tovornih vozil ter priznana fotografinja in novinarka. Njeno področje so vozila s štirikolesnim pogonom in terenska vozila. Je tudi avtorica treh knjig s področja avtomobilizm, članica žirije North American Car and Truck of the Year (NACTOY) in članica organizacij Texas Automotive Press Association (TAWA) ter New England Motor Press Association (NEMPA).

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto