Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zabavna mucka za mlade voznice in voznike
Ford Puma
Zabavna mucka za mlade voznice in voznike
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.05.2021 00:14

Ford Puma že na prvi pogled izžareva mladostno razigranost. Za mlade voznike pa je primerna izbira ne le zaradi sodobnega videza, pač pa tudi zaradi funkcionalnosti. Temu pritrjuje tudi Eva, ki je vozniški izpit opravila pred enim letom.

Urša Prosenjak

Devetnajstletna gimnazijka sicer še nima svojega lastnega avtomobila, vendar prizadevno nabira kilometrino z družinskim avtom, ki je sicer zanesljiv, vendar šteje že kar nekaj let in nima obilja sodobnih tehnologij. Z njim se občasno vozi v šolo, tokrat pa se je tja odpeljala s Pumo.

Ob srečanju z malim križancem je Evo zato najprej navdušil njegov vpadljiv videz. Puma s svojimi mehko tekočimi linijami in značilnimi žarometi res spominja na veliko mačko, po kateri je dobila ime. Eva se je razveselila tudi infotainmenta s sodobnimi možnostmi povezljivosti. Med vožnjo rada uživa v točno določeni glasbi, zato je s sistemom nemudoma povezala svoj telefon in sestavila svoj seznam predvajanja.

Zabavna mucka za mlade voznice in voznike

Med vožnjo do šole se je Eva ravno prav privadila novega vozila, da je ob prihodu na cilj opazila občudujoče poglede sošolcev, ki so seveda komaj čakali, da se bodo po pouku lahko z njo peljali domov. Eva pa je medtem odkrila tudi dva »bombončka«, ki zaokrožata Pumin mladostni značaj. Enega bi pozorno oko opazilo že na zunaj, drugi pa je ostal varno skrit v prtljažniku. Dobesedno. Ko so se po koncu pouka Evi na poti domov pridružili še Neža, Maja in Jan, jih je nadvse presenetilo, ko jim po plavanju ni bilo potrebno skrbeti zaradi mokrih kopalk in brisač. V prtljažniku namreč Puma skriva edinstveno lastnost – pod dnom je uporabna banjica, imenovana Megabox. Vanjo so šolarji lahko odložili svoja mokra oblačila, lahko pa bi tja spravili še blatne pohodne čevlje ali pa preznojeno športno opremo. Še tako huda packarija ne bi predstavljala težave, saj ima kotanja na dnu odtok s čepom, kar močno olajša čiščenje.

Ko so potniki natovorili svojo prtljago in se vkrcali, jih je voznica razveselila še z drugim »bombončkom«. S pritiskom na gumb na stropu nad vzvratnim ogledalom je odprla stekleno strešno okno. Ker je bil topel in sončen dan, so lahko uživali v poletnem vzdušju vso pot do doma. 

Zabavna mucka za mlade voznice in voznike

Mlado voznico so že po prvih kilometrih prepričale vozne lastnosti in ergonomija avta. »Sedi se nekoliko višje kot v avtu, ki ga imamo doma, zato tudi bolje vidim na cesto. Pri vzvratni vožnji in pri parkiranju mi je v veliko pomoč kamera, kakršno je imel tudi avto v šoli vožnje, pa čeprav med vozniškim izpitom nisem smela gledati nanjo,« mi je zaupala. 

Za volanom Pume je spoznala tudi asistenčne sisteme, s katerimi se prej še ni srečala. 

»Ali volan morda sam popravlja smer vožnje?« me je negotovo vprašala. 

»Da, to je sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu,« sem ji pojasnila. »Lahko ga izklopiš, če te moti.« 

»Ne, ne moti me, zdi se mi koristen,« je odgovorila. 

Puma je Evo navdušila s svojim zabavnim in živahnim značajem, njeno mamo pa je prepričala s povsem resnimi lastnostmi. Z varnostjo in s Fordovo edinstveno funkcijo MyKey. Ta namreč omogoča lastniku Fordovega vozila, da oddaljeno upravlja z določenimi funkcijami avtomobila in nadzira njegovo uporabo tudi takrat, ko ni sam za njegovim volanom. Starši lahko na ta način svojemu najstniku omejijo hitrost vozila in vključijo določena opozorila, ki spodbujajo in krepijo dobre vozniške navade.

»S Pumo bi Evi dovolila tudi daljši izlet s prijatelji, na primer na morje, saj bi vedela, da je za njeno varnost poskrbljeno v največji možni meri,« je priznala Evina mama, čeprav sem v njenem glasu še vedno zaznala kanček skrbi. Mame pač ne moremo iz svoje kože in za varnost naših najmlajših se vedno bojimo, pa naj bodo še tako odrasli in naj vozijo še tako varen avto.

Zabavna mucka za mlade voznice in voznike

 

Če je nekoč veljalo prepričanje, da je za novega voznika primeren star avto, češ da bo tako neobremenjeno nabiral izkušnje brez skrbi, da bi avto obtolkel, danes na to gledamo drugače. Promet je gostejši in hitrejši, zaradi česar so mladi vozniki danes precej bolj izpostavljeni, kot s(m)o bile generacije pred njimi. Danes se zavedamo, da mora avto mlademu vozniku zagotavljati najvišjo možno stopnjo varnosti. Tega se zavedajo predvsem starši, mladina pa si še vedno želi avto, ki je zabaven, privlačen in hiter. In Puma je avto, ki ustreže obojim.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto