Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi girl power road movie je star 30 let
Na današnji dan
Prvi girl power road movie je star 30 let
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.05.2021 01:29

Na današnji dan pred 30 leti so v kinematografih začeli predvajati kultni film Thelma in Louise.

Uredništvo

Film, ki je na novo definiral road movie, je proslavil Geeno Davis in Susan Sarandon, ki sta bili obe nominirani za Oskarja za glavno žensko vlogo. Dve prijateljici Thelma in Louise iz Arkansasa se odpravita na vikend v ribiško kočo, da bi pobegnili od pustega vsakdana in čustvene zlorabe svojih partnerjev. Na poti do koče je Thelma žrtev poskusa posilstva in ko Harlan še naprej žali obe ženski, ga Louise ustreli. Zapleti s čudnimi liki obe ženski potiskajo na drugo stran zakona, ko oropata trgovino, policija pa je na sledi zelenega Louisinega Thunderbirda 1966.

Prvi girl power road movie je star 30 let

Za obema ženskama se poda v lov državni preiskovalec v Akransasu, igra ga Harvey Keitel, ki razume, da sta Thelma in Louse Harlana ubili v samoobrambi in ju zaman skuša prepričati v predajo.

Na koncu ju policija ulovi nekaj 100 metrov od roba Grand Canyona, vendar se ženski odločita, da bosta nadaljevali svojo pot, namesto da bi pristali v prizoru. Potem sledi ena najbolj kultnih scen devetdesetih, ki jo večina med vami seveda pozna.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto