Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Unikatni Lamborghini v naravni velikosti
Lego
Unikatni Lamborghini v naravni velikosti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.06.2021 00:28

Lego je v zadnjih dneh na tržišče poslal kar nekaj novih avtomobilskih kompletov, toda pričujoča stvaritev je razred zase. Unikatni Lamborghini Sian v naravni velikosti, ki ga na prodajnih policah žal ne bo.

Urša Prosenjak

Pred tremi leti je Lego premaknil meje zmogljivega na področju sestavljanja kock, ko so skoraj izključno z delčki serije Technic sestavili Bugatti Chiron v naravni velikosti. Zdaj so po enakem vzoru sestavili še Lamborghini Sian. Tokrat so delo opravili hitreje in z manj delčki, rezultat pa je prav tako izjemen, obenem pa tudi težji.

Pri sestavljanju so uporabili več kot 400.000 delčkov v 154 različnih oblikah. Pri povprečni ceni 10 centov za kocko bi cena replike znašala okoli 40.000 evrov. Seveda pa moramo pri tem še omeniti, da so 20 delčkov zasnovali posebej za ta projekt. Ostalih 134 oblik predstavljajo standardne komponente iz serije Technic.

Ekipa, zaslužna za kreacijo, šteje 15 oseb, ki je za načrtovanje in sestavljanje modela porabilo 8.660 ur. Izmed teh je 3.290 ur trajalo dejansko sestavljanje. Končni izdelek, ki tehta okoli 500 kg več kot pravi Sian, so nato odpeljali k Lamborghiniju, kjer so ga še pobarvali, da je videti skoraj kot pravi.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto