Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Varnostna razdalja

Zaviram tudi za živali!
Zaviram tudi za živali!
25.07.2021 08:04 Urša Prosenjak

Takšno opozorilno nalepko bi potreboval voznik Nissana Altime, ki je – skupaj z za njim vozečim tovornjakom – dokazal pomembnost varnostne razdalje.

V Kentuckyju je kamera v nekem tovornjaku naključno ujela dogajanje na večpasovnici. Voznik srebrnega Nissana Altime je vozil po levem pasu, ko je opazil psa, ki je tekel z druge strani ceste proti njemu. Da ga ne bi zbil, je močno zavrl, tega pa ni pričakoval voznik tovornjaka, ki je vozil za Nissanom. Tovornjak se ni mogel izogniti trčenju in je zadel v zadnji del Nissana.

V trčenju je Nissanu zmečkalo zadnji del, obenem pa ga je odneslo s ceste v travnato brežino na desni. Na posnetku lahko tudi vidimo lastnico psa, ki teče ob cesti mimo vozila, ki je iztirilo.

Viri molčijo tako o dogodkih, ki so privedli do tekanja psa po cesti, kot tudi o razpletu. V vsakem primeru pa je dogodek jasen opomnik, da je potrebno v prometu upoštevati ustrezno varnostno razdaljo, saj ne moremo vedeti, kdaj bo voznik pred nami nepričakovano zavrl iz kakršnegakoli vzroka.