Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zaradi objestnosti zbil skupino kolesarjev
ZDA
Zaradi objestnosti zbil skupino kolesarjev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.09.2021 19:53

Policija v Teksasu preiskuje nesrečo, v kateri je 16-letnik s pick-upom zbil šest kolesarjev.

Urša Prosenjak

Minulo soboto dopoldne je skupina kolesarjev trenirala za maraton, ko jih je dohitel voznik s črnim Fordovim pick-upom. Mladenič si je želel privoščiti potegavščino in ustvariti oblak izpušnih plinov ob kolesarjih ter je s tem namenom pospeševal in zaviral. Njegovo ravnanje je potrdil tudi očividec Chase Ferrell, ki ga je želel fotografirati in poklicati policijo, a je bilo že prepozno. 16-letni voznik je namreč z avtomobilom zadel šest kolesarjev.

»Ko sem se pripeljal bliže, sem mislil, da so ljudje mrtvi,« je bil pretresen Ferrel. »To je nesmiselno, zakaj bi kdo to naredil kolesarjem? Seveda se je videlo, da jih ni namerno zbil, toda že to, da jim je poskušal nagajati na tak način, je nedopustno.«

Vseh šest poškodovanih kolesarjev so odpeljali v bolnišnico, dva izmed njih so prepeljali s helikopterjem. Štirje so se huje poškodovali, dva pa lažje. Njihovi prijatelji so medtem že organizirali akcijo zbiranja sredstev za plačilo zdravstvenih storitev.

Policija je voznika zaslišala, vendar ga niso aretirali, ker preiskava še ni zaključena. Primera se je z vso resnostjo lotil tudi okrožni tožilec Elton Mathis. Njegovo sporočilo kolesarjem je jasno. »Želim, da vedo, da so pomembni in da si zaslužijo, da jih zaščitimo. To bo naša služba tudi napravila, ko zbere in preuči vse dokaze ter ko ugotovimo, kaj natančno se je dogajalo na tisti cesti.«

Mathis dodaja, da utegnejo voznika med drugim obtožiti kaznivega dejanja hudega napada s smrtonosnim orožjem. Dokazi bodo sodišču predstavljeni oktobra ali novembra.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto