Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Čokoladna kolesa Formule 1
Užitna umetnost
Čokoladna kolesa Formule 1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.10.2021 13:55

Ljubitelji čokolade in avtomobilov lahko zdaj obe svoji strasti združijo v eno. Japonsko podjetje je namreč izdelalo slaščičarski model za izdelavo čokolad v obliki dirkaških avtomobilskih platišč BBS.

Urša Prosenjak

Podjetje 4Design povezuje tradicionalno japonsko umetnost z avtomobilsko tematiko, njihov najnovejši projekt pa je kalup, s katerimi lahko sami izdelamo slaščice v obliki koles. V projektu sta sodelovala še BBS Japan in Fujita iz Takaoke.

Slaščičarski modelčki so že sami po sebi umetnina. Sestavljeni so iz šestih strojno obdelanih aluminijastih in peskanih kosov, obdelanih z alumitom. Kosi se ujemajo kot 3D sestavljanka, ki ima v sredini prazen prostor, v katerega vlijemo staljeno čokolado. Ko se čokolada strdi, razstavimo kose in razkrijemo čokoladno kolo Formule 1 .

Od zamisli do končnega izdelka je minilo šest mesecev. 4Design pa zdaj načrtuje tudi nekaj delavnic v tovarniškem umetniškem muzeju v Takaoki.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto