Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Za svoj pobeg pred policijo okrivil pandemijo in si prislužil neobičajno kazen
Najhujša kazen
Za svoj pobeg pred policijo okrivil pandemijo in si prislužil neobičajno kazen
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.10.2021 21:35

Pojasnilo sodnice: Avto ni igrača, temveč nevarno orožje!

Urša Prosenjak

Mladenič iz nemškega Ludwigsburga si bo za dolgo zapomnil sodnico, pred katero se je moral zagovarjati zaradi prehitre vožnje. Izrekla mu je namreč izvirno kazen. Še izvirnejšo od njegovega precej kreativnega pojasnila vzroka svojega divjanja.

23-letnik se je v aprilu s skupino prijateljev zadrževal na mestnem trgu in navijal motor svojega BMW 440i ter »kuril gume«. Ko je na prizorišče prispela policijska patrulja, se je fant hitro odločil, da bo najbolje pobegniti pred roko zakona. Policijski avto se je pognal za njim, a brez uspeha.

»Plin sem pohodil do konca in izvlekel iz avta vseh 143 kW moči, vendar ga nisem mogle dohajati. Na Marienstrasse sem pregon opustil, ker tam nisem želel biti odgovoren za vožnjo s hitrostjo 120 km/h,« je kasneje policist povedal novinarjem.

Pregon je bil toliko nevarnejši, ker je potekal po mestnih ulicah. Mladenič je prevozil več rdečih luči in med poskusom pobega vozil čez pločnike, kar pa je sam na sodišču zanikal. Priznal je prehitro vožnjo, a je imel zanjo tudi pojasnilo. Sicer precej iz trte zvito, a vseeno. Kot razlog za pobeg je navedel, da ga je ob prihodu policije zgrabila panika, vzrok zanjo pa naj bi bil stres zaradi pandemije.

Čeprav mu je sodnica Anne Bollacher štela v dobro udeležbo v psihološki terapiji, pa ga to ni rešilo kazni. Ta je bila celo nekoliko neobičajna. Za pol leta je ostal brez vozniškega dovoljenja, sodnica pa mu je še naložila, da mora v treh mesecih prodati svoj avto, od izkupička pa mora 7.000 evrov prispevati v državni proračun. Če avta ne bo prodal, mu ga bodo zasegli.

»Hiter avto ni igrača, pač pa orožje,« je svojo kazen utemeljila sodnica. »Mladenič bi lahko zbil mamico z otroškim vozičkom ali pešca.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto