Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Črpalka natočila napačno gorivo v podzemne rezervoarje
Neprijetna zmota
Črpalka natočila napačno gorivo v podzemne rezervoarje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.10.2021 00:51

Točenje goriva je precej enostavna naloga, a vseeno se tu in tam kdo zmoti in svoj rezervoar napolni z napačnim gorivom.

Urša Prosenjak

Takšen pripetljaj je sicer neroden in neprijeten, vendar ni nič v primerjavi s tem, kar se je pred časom zgodilo v Ontariu v Kanadi. Dobavitelj goriva je namreč podzemne cisterne napolnil z napačnim gorivom. Posledica je bila, da je z dizelskega točilnega mesta tekel premium bencin in obratno. Kupci tega seveda niso mogli vedeti in so nič hudega sluteč polnili rezervoarje svojih avtomobilov z napačno vrsto goriva.

Kajpak so se kmalu pojavile težave. Med žrtvami je bila Kristine Bartlett, ki je svojega Audija napolnila z dizelskim gorivom, ki pa to ni bilo. Kot je kasneje povedala novinarjem, je avto začel nenavadno ropotati in proizvajati čudne zvoke takoj, ko je zapustila črpalko.

Ob prihodu domov se je o težavah z avtom posvetovala z možem, ki je takoj posumil na točenje napačnega goriva. Ko jo je povprašal, ali se je nemara zmotila pri točenju, mu je odvrnila: »Saj vendar nisem neumna.« A ne da bi se tega zavedala, je zaradi napake dobavitelja naredila prav to.

Na črpalki so sčasoma odkrili pomoto in nemudoma ustavili točenje goriva, da bi preprečili nadaljnjo škodo. Toda minil je že skoraj ves dan in za nekaj voznikov je bilo že prepozno. Dobra stran zgodbe pa je, da na tej črpalki ne prodajajo veliko premium ali dizelskega goriva, zato lastnik ocenjuje, da je bilo prizadetih le štiri ali pet vozil. Za njihove lastnike je to sicer slaba tolažba, a je lastnik črpalke zagotovil povračilo nastale škode.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto