Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Avto premazala s kravjimi iztrebki
Nenavadna rešitev
Avto premazala s kravjimi iztrebki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.11.2021 00:08

V spopadu s pokvarjeno klimo je Indijka posegla po tradicionalni rešitvi svoje domovine.

Urša Prosenjak

Klima se rada pokvari prav med neznosno vročino in natanko to se je zgodilo Indijki Sejal Shah. Klima njene Toyote Corolle je odpovedala pokorščino ravno sredi najintenzivnejšega vročinskega vala in to v državi, ki je že sicer znana po visokih temperaturah. Toda ravno zato imajo Indijci pester nabor domačih rešitev, kako izolirati prostor in preprečiti vdor vročine.

Po enem tovrstnih načinov je posegla tudi praktična voznica, ki se ni nameravala kuhati v svojem avtu. Odločila se je za dodatno izolacijo z materialom, ki ga v Indiji uporabljajo že stoletja za toplotno izolacijo bivališč. Avto je obdala z mešanico blata in kravjih iztrebkov.

Sejal je z rešitvijo zadovoljna. Izolacija menda odlično deluje, saj je v avtu občutno hladneje, kljub nedelujoči klimi. Tudi takrat, ko je dalj časa parkiran na soncu, temperatura v njem ne preseže 45 stopinj Celzija, kar je v Indiji kar lep dosežek.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto