Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nov levji obraz
Predpremiera: Peugeot 308
Nov levji obraz
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.11.2021 23:06

Peugeot je predpremierno predstavil novi 308, ki je prvi model z novim logotipom, narejenim v Sloveniji.

Urša Prosenjak Urša Prosenjak

Nova tristoosmica se je tokrat prvič pokazala »v živo« v Sloveniji, na naše ceste pa prihaja v začetku prihodnjega leta. Prenovljen model je od predhodnika dobrih 10 centimetrov daljši in slabih 5 centimetrov širši ter centimeter in pol nižji. Sredi velike prednje maske kraljuje povsem nov, velik, logotip. Francosko znamko odslej ne bo predstavljal lev na zadnjih nogah, pač pa levova glava, model 308 pa je prvi, ki bo nosil nov emblem. Ta je narejen v Sloveniji, v podjetju Hella Saturnus. V skladu z novim logotipom so prenovljeni tudi napisi, ki imajo nov font. Prav tako je pri njem Peugeot prvič uporabil tehnologijo matričnih žarometov, ki so stanjšani in se nadaljujejo v dnevne luči – značilne levje čekane. Zadnje luči v LED tehnologiji prav tako sledijo novim oblikovalskim smernicam in spominjajo na sledove krempljev.

Nov levji obraz

V notranjosti prepoznamo značilni i-Cockpit, na vrhu sredinske konzole pa je nov infotainment, zasnovan v stilu pametnih telefonov, ki omogoča veliko personalizacije v obliki bližnjic, ki jih dodamo na začetni zaslon, prvič pa ima tudi slovenski vmesnik. Asistenčni sistemi so izboljšani, v nadaljevanju pa jih bodo še dopolnili s paketom Drive Assist 2.0.

Peugeot 308 je zgrajen na večenergijski platformi, ki omogoča, da se bo bencinski, dizelski in hibridni različici leta 2023 pridružila še električna.

V prodajne salone bo novi 308 prišel marca prihodnje leto, cene pa trenutno še niso znane.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto