Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Deset mest z najdražjim parkiranjem
Primerjava
Deset mest z najdražjim parkiranjem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.12.2021 03:35

Specializirana stran za promocije in popuste pri spletnem nakupovanju Picodi.com je objavila poročilo, ki prikazuje razlike v cenah javnih parkirišč v večjih evropskih mestih.

Urša Prosenjak

Analiza razkriva cene parkiranja avtomobilov v 48 večjih mestih v Evropi ter morebitne popuste, ki so na voljo prebivalcem teh območij na mesečni in letni ravni. Pri pripravi poročila so upoštevali ceno ene ure parkiranja na ulici ob delavnikih na območjih z urejenimi parkirnimi conami ter posebne ponudbe, namenjene prebivalcem teh območij.

Rezultati kažejo, da se cena parkiranja na uro lahko razlikuje glede na povpraševanje po parkirnih mestih na določenem mestu, na splošno pa velja, da se cena znižuje z oddaljenostjo od centra.

Najdražje je parkiranje v Londonu. Tam bomo za eno uro odšteli celo do 9,90 evra. Na dnu lestvice je z najcenejšim parkiranjem Erevan, glavno mesto Armenije, kjer ura parkiranja v urejeni coni v centru stane le 0,18 evra.

V večini evropskih prestolnic imajo prebivalci centra ugodnejšo tarifo glede na naslov bivanja, zanimivo pa je, da je v 6 od 48 mest za stanovalce parkiranje v centru brezplačno.

V teh desetih mestih je parkiranje najdražje:

London 9,90 €

Oslo 7,50 €

Amsterdam 7,50 €

Pariz 6 €

Zürich 5,71 €

Kopenhagen 5,24 €

Riga 5 €

Stockholm 4,96 €

Helsinki 4 €

Dublin 3,20 €

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto