Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novo srce japonskega križanca
Slovenska premiera: Mitsubishi Eclipse Cross PHEV
Novo srce japonskega križanca
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.01.2022 04:31

Mitsubishi je predstavil novo generacijo modela Eclipse Cross, ki bo odslej na voljo le kot priključni hibrid.

Urša Prosenjak

Zunanjost je ohranila precej podobnosti s prvo generacijo, največ novih potez opazimo v sprednjem delu. Novi Eclipse Cross je od predhodnika daljši 14 cm. Pričakovano je močno prenovljena notranjost, kjer pozornost pritegne velik infotainment zaslon z novimi funkcijami, med drugim omogoča tudi povezljivost z aplikacijo na telefonu uporabnika, kar za slednjega pomeni oddaljen vpogled v določene podatke o avtomobilu.

Novo srce japonskega križanca

Pod pokrovom motorja je priključno-hibridni pogon, povezan z vsemi štirimi kolesi. Polega 2,4-litrskega motorja, ki proizvaja 72 kW moči, je na sprednji osi še elektromotor z močjo 60 kW, na zadnji pa elektromotor z močjo 70 kW. Skupna moč znaša 138 kW. Oba elektromotorja poganja 13,8 kWh baterija, kar je dovolj za električni doseg 50 km. Na hitri polnilnici se baterija do 80 odstotkov napolni v 25 minutah, na običajni gospodinjski polnilnici pa v sedmih urah. Omeniti velja še sistem za hlajenje baterije med polnjenjem, ki vpliva na čas polnjenja in podaljšuje življenjsko dobo baterije, ga je pa možno po želji vključiti ali izključiti.

Novo srce japonskega križanca

Možni so trije načini vožnje: povsem električen, zaporedni oziroma serijski hibridni način, kjer elektromotorja poganjata avto z elektriko, ki proizvaja bencinski motor, ter vzporedni način, kjer bencinski motor poganja avto s pomočjo elektromotorjev. Na voljo je tudi pet programov vožnje za različne terene: asfalt, sneg, makadam, običajna vožnja in varčna vožnja.

Novo srce japonskega križanca

Cena vstopnega modela se začne pri 33.990 evrih, z dodatnimi opcijami pa se ustrezno spremeni.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto