Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Edinstvena fantomska orhideja
Rolls-Royce
Edinstvena fantomska orhideja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.01.2022 02:26

Rolls-Royce Bespoke Collective in umetnica Helen Amy Murray sta v Singapurju predstavila rezultat svojega sodelovanja - unikatni Rolls-Royce Phantom Orchid, ki temelji na različici s podaljšano medosno razdaljo.

Urša Prosenjak

»Naš koncept je predvideval uravnotežen, toda progresiven dizajn, ki odraža vrednote Singapurja. Orhidejo je mogoče videti v mnogih vidikih azijskega življenja, kar je opomnik, da se prožni prilagajajo in uspevajo ne glede na razvoj okolja okoli njih,« so sporočili iz Rolls-Roycea. »Pri snovanju Phantom Orchid smo sodelovali z nagrajeno umetnico, saj smo želeli ustvariti zares edinstveno, ročno izdelano umetnino.«

Edinstvena fantomska orhideja

Ročno izklesana svila in potiskane rože so delo nagrajene umetnice Helen Amy Murray in notranjega oblikovalca Yohana Benchetrita. Delo so navdihnili trije vidiki rože - njena odpornost, moč in lepota. Izdelava modela Phantom Extended po meri je trajala dve leti, pri čemer je šestčlanska ekipa Murrayjeve vložila več kot 200 ur dela v oblikovanje okraskov.

Edinstvena fantomska orhideja

Osrednji del vozila je armaturna plošča ali »Galerija«, ki je zaprta s steklom za zaščito cvetličnih umetnin. Za ustvarjanje cvetov pod steklom je Murrayjeva ročno ilustrirala modele, preden je ustvarila digitalno različico, ki je bila nato natisnjena neposredno na fini svileni krep saten. Te plasti so bile nato ročno oblikovane, da bi ustvarili 3-D učinek. Cvetlični motiv je mogoče najti po celotnem vozilu, ujemajoča pa je tudi barvna paleta notranjosti in zunanjosti.

Edinstvena fantomska orhideja

»Začela sem z osredotočanjem na dejanske orhideje, kar me je takoj pripeljalo do spoznanja, da je barva ključna za zajemanje bistva vrste,« je povedala umetnica. »V preteklosti sem že ustvarjala umetnine z orhidejami, vendar je bila moja ideja za Galerijo ustvariti nekaj v realističnih polnih barvah, kar nas je spodbudilo k izpopolnjevanju naših veščin digitalnega tiska.«

Edinstvena fantomska orhideja

Za osnovno barvo zunanjosti so izbrali odtenek Arctic White in mu primešali pridih vijolične. Mešanici so nato dodali fine steklene delce, ki poskrbijo za svetleč učinek.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto