Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zaradi nestrpnosti končal na strehi
Ceste
Zaradi nestrpnosti končal na strehi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.01.2022 02:43

Na eni izmed ameriških večpasovnic se je zgodil incident, ki je svarilo voznikom, ki v prometu hitro izgubijo potrpljenje.

Urša Prosenjak

Cestni boj med voznikom Honde Accord in voznikom Forda F-150 Raptorja so posneli iz vsaj dveh avtomobilov, ki sta vozila za njima. Prvi posnetek je ujela kamera na armaturni plošči in na njem je tudi videti nestrpno vožnjo Honde že pred srečanjem s Fordom, drugi posnetek pa je nastal z mobilnim telefonom, ko sta voznik in sopotnica opazila, da se pred njima dogaja nekaj nenavadnega. Na tem posnetku je v ozadju slišati tudi zgražanje potnikov v vozilu in njihovo zadovoljstvo ob dramatičnem zaključku.

S posnetkov razberemo, da je voznik Honde za vsako ceno želel prehiteti vozili pred sabo, vendar se mu Ford na levem voznem pasu ni želel umakniti, hkrati pa je vozil z enako hitrostjo kot avto na desnem pasu. Očitno je voznika Honde to razjezilo in po nekaj neuspelih poskusih prehitevanja se je odločil za prehitevanje po odstavnem pasu.

Pri tem je oplazil eno izmed vozil v ospredju kolone, izgubil nadzor nad vozilom in zadel v skalnato pobočje ob cesti. Zaradi velike hitrosti ob udarcu je avto vrglo v zrak, nato pa je pristal na strehi. Kljub precej grozljivemu prizoru pa so kasneje policisti sporočili, da voznik ni bil poškodovan.

Pričujoč primer opozarja, zakaj ni dobro namerno ovirati drugih voznikov na cesti, četudi nas njihov način vožnje razjezi. V tokratni situaciji je bil sicer glavni krivec voznik Honde, a je voznik Forda situacijo zaostri z namernim blokiranjem, s tem pa je ogrozil tudi sebe in druge udeležence v prometu.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto