Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Avto, ki je ukradel srce Tomu Hanksu
Zvezdniki
Avto, ki je ukradel srce Tomu Hanksu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.02.2022 03:11

Poljaki so bili navdušeni nad igralčevo naklonjenostjo njihovi narodni ikoni in so mu enega izmed avtomobilov podarili za rojstni dan.

Urša Prosenjak

Tom Hanks je eden najpremožnješih filmskih zvezdnikov z občudovanja vrednim voznim parkom. V njem pa je od leta 2017 tudi vozilo, ki v druščino superšportnikov in zvezdniških avtomobilov ne spada, vseeno pa je igralcu zelo pri srcu: Fiat 126. Bolha.

Nekoliko nenavadna zgodba se je začela s Hanksovimi počitnicami v Budimpešti pred nekaj leti. Vzhodnoevropski malček je na madžarskih cestah še vedno dokaj pogost prizor. 

Avto, ki je ukradel srce Tomu Hanksu

Avtomobilček je igralca tako zelo navdušil, da se je fotografiral ob vsakem, ki ga je med pohajkovanjem po mestu opazil. Vse to je sproti delil s svojimi sledilci na družabnem omrežju. Njegovo navdušenje so opazili tudi prebivalci poljskega mesteca Bielsko-Biala, kjer je bila nekoč tovarna Fiata 126.

Ko je Monika Jaskolska, prebivalka mesta in Hanksova oboževalka, opazila njegove objave ponosa njenega domačega kraja, se je odločila zvezdnika presenetiti s posebnim darilom. Organizirala je akcijo zbiranja denarja, ki je po nekaj tednih omogočila nakup primerka Fiata 126p iz leta 1974. Še nekaj dodatnih donacij posameznikov in podjetij je omogočilo temeljito obnovo in prevoz čez Atlantik kot rojstnodnevno darilo za dvakratnega oskarjevca. 

Ganjen zaradi geste Poljakov je Tom Hanks posnel video zahvalo vsem sodelujočim, obenem pa je poslal donacijo bolnišnici, kjer je Jaskolska zaposlena.

»Čudovit avto je,« je o svoji Bolhi povedal Hanks. »Ne vem sicer, koliko kilometrov bo naredil po kalifornijskih cestah, vendar mi je pri njem všeč, da ga lahko popravim že samo z izvijačem in pasom za hlače.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto