Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vrnitev v segment limuzin
Predpremiera: Citroen C5 X
Vrnitev v segment limuzin
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.02.2022 01:01

V juniju bo na slovenske ceste zapeljal novi Citroen C5 X, za pokušino pa se je prišel pokazat že v teh dneh.

Urša Prosenjak

Citroen je v novem modelu združil idejno dediščino nekdanjega C5 in karakteristike petvratne limuzine s potezami karavana in križanca. V dolžino in širino meri C5 X nekoliko več od predhodnika, odmik od tal pa je nekoliko višji, kar daje vtis križanca. Na voljo je šest kovinskih ali bisernih barv karoserije, vse pa je možno kombinirati s črno streho.

Vrnitev v segment limuzin

V notranjosti opazimo elemente programa Citroen Advanced Comfort, ki med drugim pomeni prostorno potniško kabino, zasnovano na preprostih površinah in lebdečih elementih, ki dodatno poudarijo občutek prostornosti. Potniki na zadnjih sedežih imajo na voljo veliko prostora za noge in nad glavami. K dobremu počutju v notranjosti prispeva tudi svetel potniški prostor zaradi steklenih površin, ki se razprostirajo vse naokoli vozila, vključno z zadnjimi vogalnimi stekli in veliko panoramsko zastekljeno streho.

Vrnitev v segment limuzin

Prostornost se nadaljuje v prtljažniku z avtomatiziranimi vrati in nizkim nakladalnim robom, njegova prostornina je namreč 545 litrov, povečamo pa jo lahko na 1600 litrov.

Za varno in udobno vožnjo skrbi najsodobnejša tehnologija. Razširjeni head-up zaslon prikaže vse koristne informacije na površini enakovredni 21-palčnem zaslonu v voznikovem vidnem polju. Med glavnimi prikazanimi informacijami najdemo hitrost, prometne znake za signalizacijo (med temi so tudi znaki omejitve hitrosti), nastavitve sistemov za pomoč pri vožnji, navodila za navigacijo, opozorilna sporočila in avdio sistem. Omeniti velja tudi sisteme za pomoč pri vožnji, ki uvajajo polsamodejno vožnjo 2. stopnje, zlasti pomoč pri zadržanju na voznem pasu (Highway Driver Assist), pomoč pri menjavi voznega pasu (Lane Change Assist), nadzor prometa za vozilom med izvajanjem manevrov v vzvratni prestavi (Rear Cross Traffic Alert), sistem za nadzor mrtvega kota ali Vision 360° vse naokoli vozila.

Vrnitev v segment limuzin

V Sloveniji bodo na voljo trije nivoji opreme: Feel Pack, Shine in Shine Pack, cena pa se bo začenjala pri slabih 29.000 evrih. Čeprav prihaja k nam šele junija, pa ga je že mogoče naročiti, prav tako pa ga lahko na Citroenovi spletni strani konfiguriramo po svojih željah.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto