Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pol stoletja vozil brez dovoljenja
Ujet
Pol stoletja vozil brez dovoljenja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.04.2022 00:20

Britanski policisti so ob rutinski kontroli prometa naleteli na nenavaden primer voznika, ki je vozil po britanskih cestah verjetno dlje, kolikor so oni na svetu.

Urša Prosenjak

Policija je v angleškem mestu Staffordshire med rutinsko kontrolo prometa ustavila 70-letnega moškega, ki je na tovornjačku prevažal palete. Ko so od njega zahtevali ustrezne dokumente, ki so v Veliki Britaniji vozniško dovoljenje in dokazilo o zavarovanju avtomobila, jim je povedal, da vozniškega dovoljenja nima. Ne le, da ga nima pri sebi, pač pa ga sploh nikoli ni imel. Izkazalo se je, da je že pol stoletja vozil po britanskih cestah brez dovoljenja, ki ga niti ni nameraval pridobiti. Tudi zavarovanja avtomobila ni nikoli uredil.

Ko so ga policisti vprašali, kaj se je zgodilo in zakaj nima ne zavarovanja ne vozniškega dovoljenja, je le skomignil z rameni. Vozilo so mu zasegli, njegov primer pa so posredovali tožilstvu v nadaljnjo preiskavo.

Za vožnjo brez zavarovanja je v Združenem kraljestvu zagrožena kazen 300 funtov in šest kazenskih točk. Sodišče ima pravico določiti kakršno koli globo, ki se zdi primerna. Možni so tudi drugi ukrepi, kot na primer prepoved vožnje.

Pri celotni zadevi pa je še najbolj nenavadno to, da voznika v pol stoletja nikoli ni ustavila policija, prav tako pa očitno tudi nikoli ni bil vpleten v prometno nesrečo, ki bi zahtevala posredovanje policije.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto