Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vse več žensk se zanima za Formulo 1
Motošport
Vse več žensk se zanima za Formulo 1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.04.2022 00:26

Po več kot sedmih desetletjih obstoja tega športa je v zadnjih letih Formula 1 pridobila precej gledalk med ženskami. K temu je močno pripomogel Netflix.

Urša Prosenjak

Netflixova serija Drive To Survive ponuja vpogled v zakulisje kraljevega razreda motošporta in je skozi štiri sezone Formulo 1 približala širši populaciji, predvsem nežnejšemu spolu. Če se moški osredotočajo predvsem na tehnično plat športa in na rezultate, je za ženske zanimiva zgodba, ki se odvija vzporedno: odnosi med člani ekip, med tekmeci, osebne stiske in zmagoslavja, ki jih fantje občutijo skozi dirkaški vikend. Netflixova dokumentarna serija pa zajema natanko to. Podatki o prodaji vstopnic za letošnjo tretjo dirko so potrdili občutno povečanje zanimanja pri ženskah.

»Povpraševanje je bilo izjemno,« je o prodaji vstopnic povedal Andrew Westacott, predstavnik organizatorja dirke za Veliko nagrado Avstralije, ki se je pred dobrim tednom odvijala v Melbournu. »Med kupci vstopnic pa smo opazili smo spremembo razmerja med moškimi in ženskami. Pred leti je bilo na tribunah 75 odstotkov moških in le 25 odstotkov žensk, letos pa je bilo moških 60 odstotkov, žensk pa kar 40, kar je skoraj podvojen delež v primerjavi s preteklimi leti.«

Dirka Formule 1 je bila sicer nazadnje v Avstraliji leta 2019, saj je bila v zadnjih dveh sezonah zaradi pandemije odpovedana.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto