Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Samopostrežba v Wolfsburgu
Drzne tatvine avtomobilov
Samopostrežba v Wolfsburgu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.04.2022 16:29

Drzni nepridipravi kradejo avtomobile dobesedno pred nosom proizvajalca.

Urša Prosenjak

Nobena skrivnost ni, da so Volkswagnovi avtomobili priljubljeni med tatovi, pa naj gre za krajo z namenom prodaje celotnega avta ali pa le njegovih delov. Tarče pa niso le avtomobili na ulicah in javnih parkiriščih, nekateri tatovi se v svoji drznosti oskrbujejo kar pri samem viru – v Volkswagnovi tovarni v Wofsburgu.

V obdobju od leta 2016 do 2018 je s parkirišča tovarne v Wolfsburgu izginilo 70 povsem novih, še neregistriranih avtomobilov, pripravljenih za dostavo. Njihova skupna vrednost znaša tri milijone evrov.

Vprašanje, kako je to mogoče, se kar samo zastavlja. Delen odgovor ponuja izkušnja 32-letnega bolgarskega voznika tovornjaka, ki si je dokaj zlahka postregel z avtomobili. Leta 2018 je s svojim tovornjakom pripeljal na območje tovarne, naložil tri Golfe in pet Tiguanov ter se z njimi preprosto odpeljal. Vozniki namreč avtomobile nalagajo sami, Bolgar pa se je pred prihodom dodobra seznanil s postopkom vstopa na parkirišče. Na odhodu je pokazal star tovorni list, ki ga ni nihče resno preverjal.

Nekaj ​​dni po tatvini je bilo v Bolgariji registriranih sedem odpeljanih Volkswagnov, enega Golfa pa je tat obdržal zase. V tovarni so kmalu spoznali, da je osem avtomobilov izginilo, identiteto tatu pa so ugotovili s pomočjo varnostne kamere, kar je tudi omogočilo, da ga je dosegla roka pravice.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto