Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Cestni dirkač ne bo kaznovan
Epilog
Cestni dirkač ne bo kaznovan
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.04.2022 02:22

Pred časom je pozornost javnosti in organov pregona vzbudil posnetek češkega milijarderja, ki je po nemški avtocesti vozil z več kot 400 km/h, zaradi česar mu je grozila kazen. Zadeva je zdaj dobila epilog.

Urša Prosenjak

58-letni poslovnež Radim Passer je s svojim Bugattijem po nemški avtocesti vozil s 417 km/h in svoj podvig posnel ter objavil. Policija ga je kljub temu, da na dotičnem delu avtoceste ni bilo omejitev, ovadila zaradi nevarne vožnje oziroma nelegalne dirke in snemanja med vožnjo, zaradi česar mu je grozila kazen do dveh let zapora. Po nemški zakonodaji se kot cestna dirka obravnava hitrostni podvig tudi takrat, kadar je udeleženo le eno vozilo, vendar voznik vozi nepremišljeno in z neprimerno hitrostjo ali če poskuša doseči najvišjo možno hitrost. 

Državno tožilstvo pa je po preiskavi ugotovilo, da nobeden izmed teh pogojev ni bil izpolnjen. Na delu avtoceste A2 Berlin-Hanover, kjer se je vožnja odvijala, ni omejitve hitrosti, zato tudi ni prekoračitev, je pojasnil tožilec Thomas Kramer. Nemški prometni predpisi namreč dovoljujejo, da lahko voznik vozi izjemno hitro, če mu to dopuščajo vidljivost, vremenske razmere in osebne sposobnosti voznika ter značilnosti vozila. Tožilstvo je ugotovilo, da na posnetku ni sledu o neprevidni vožnji. Prometne razmere so bile glede na izbrano pot, vreme in vidljivost zelo dobre. Poleg tega naj bi bil avtomobil, Bugatti Chiron, zasnovan za vožnjo pri tako visokih hitrostih. Med vožnjo ni bil nihče ogrožen, drugih vozil na posnetku ni, je povedal Kramer. Po njegovih besedah ​​vozniku ni mogoče očitati nepremišljenosti, ker je izbral najboljše vreme, najboljše vremenske razmere in razmere na cesti. Primer je bil zato opuščen.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto