Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kraljevska Artura za Elizabetin platinasti jubilej
Unikat
Kraljevska Artura za Elizabetin platinasti jubilej
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.05.2022 14:58

Britanska kraljica Elizabeta II. je zasedla prestol pred 70 leti, kar pomeni, da v letošnjem letu praznuje platinasti jubilej svoje vladavine. Ob tej priložnosti je McLarnov oddelek MSO izdelal unikatni primerek nove Arture.

Urša Prosenjak

Kraljevska Artura na nosu nima McLarnove značke, pač pa je na njenem mestu različica kraljičinega grba v McLarnovem slogu. Zunanjost je v odtenku platinasto srebrne barve, ki jo je MSO analiziral v različnih pogojih, da bi ustvaril popolno barvo, nato pa so osem dni preizkušali njeno trajnost.

Kraljevska Artura za Elizabetin platinasti jubilej

McLaren sicer ne razkriva prihodnje usode različice Arture, ki nosi kraljičino ime, bo pa posebni odtenek Platinum Jubilee na voljo novim modelom, vendar še ni znano, ali bo del standardne ponudbe ali pa le v okviru MSO.

Čeprav je kraljica Elizabeta II. svoj jubilej praznovala že 6. februarja, je McLaren napovedal unikatno Arturo šele 12. maja. Razlog za to je obletnica podjetja – McLaren je namreč odprl svoje glavne prostore v Wokingu prav na ta dan leta 2004, ob slavnostnem odprtju pa je bila prisotna tudi kraljica.

Kraljevska Artura za Elizabetin platinasti jubilej

»Za MSO je bila velika čast ustvariti nov odtenek v počastitev jubileja njenega visočanstva,« je povedal direktor MSO Ansar Ali. »Ta posebna barva, ki bo še vrsto let na voljo strankam, je primerna obeležitev zgodovinskega mejnika.«

Artura je McLarnov prvi serijski hibridni superšportnik, s trilitrskim V6 z dvojnim turbopolnilnikom in elektromotorjem, ki proizvajata skupaj 500 kW moči, na zadnja kolesa pa jo prenaša osemstopenjski dvosklopčni menjalnik.

96-letna kraljica Elizabeta II. je rekorderka na britanskem prestolu tako z najdaljšim stažem vladanja kot tudi najstarejša britanska monarhinja.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto