Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Žirija WWCOTY je Peugeotu izročila nagrado za najboljši avto leta
WWCOTY
Žirija WWCOTY je Peugeotu izročila nagrado za najboljši avto leta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.05.2022 00:05

Predstavnice žirije so Peugeotu na slovesnosti v Parizu izročile nagrado za glavnega zmagovalca letošnjega izbora.

Urša Prosenjak

Deset članic žirije WWCOTY je odpotovalo v Pariz, kjer so direktorici Peugeota Lindi Jackson izročile najvišjo nagrado, ki jo organizacija podeljuje. Izvršna predsednica WWCOTY Marta Garcia je dogodek opisala kot zgodovinski trenutek.

Novi Peugeot 308 je letos v konkurenci 65 drugih avtomobilov prejel najvišjo naziv Svetovni avto leta po izboru žensk. Enoletna testiranja, ocenjevanja in glasovanja o številnih avtomobilih z vsega sveta so dosegla vrhunec je dosegel na intimni slovesnosti s podelitvijo nagrad v francoski prestolnici, kjer je Linda Jackson v imenu Peugeota prevzel nagrado.

Izvršna predsednica WWCOTY Marta Garcia je ob tej priložnosti dejala: »To je zgodovinski trenutek, ker je prvič v trinajstletni zgodovini WWCOTY nagrada podeljena podjetju, ki ga vodi ženska. Novinarke s petih celin so Peugeot 308 razglasile za najboljši avtomobil na svetu. Peugoet 308 je globalen in prizemljen avtomobil – vozilo, ki zadovoljuje potrebe kupcev od mladih do družin do veteranskih voznikov.«

»Ta nagrada je v velik ponos celotni Peugeotovi ekipi in nam predstavlja novo motivacijo za vsa naša prihodnja prizadevanja: vidimo, da se naš trud izplača. Prejeti to nagrado je dvojna čast: v prvi vrsti je čast, da je znamka Peugeot mednarodno prepoznana med avtomobilističnimi novinarji, dodatna čast pa je, da nas priznava žirija, sestavljena izključno iz novinark. Vesela sem, ko vidim, da imajo ženske vedno bolj pomembno vlogo v naši industriji. Zahvaljujoč tovrstni nagradi vemo, da gremo v pravo smer,« je dodala Linda Jackson.

Deseterica je predstavljala žirijo skoraj 60 avtomobilističnih novinark iz več kot 40 držav, ki so sprva izbrale zmagovalce v posameznih kategorija, nato pa med finalisti še končnega zmagovalca. Zmago si je Peugeot 308 priboril po oceni varnosti, razmerja med kakovostjo in ceno, dizajna, enostavnosti vožnje in okoljskega odtisa.

Po slovesnosti so bile predstavnice WWCOTY povabljene v Peugeotov Design Studio v Velizyju, kjer so si ogledale nov popolnoma prenovljen model, ki bo širši javnosti predstavljen junija.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto