Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Preobrazba države v dirkališče
Motošport
Preobrazba države v dirkališče
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.05.2022 01:27

Ob sredozemski obali se bo ta konec tedna odvijal tradicionalni spektakel motošporta – dirka Formule 1 za Veliko nagrado Monaka.

Urša Prosenjak

Posebnost monaške dirke je med drugim tudi to, da poteka po mestnih ulicah. Sicer ni edina ulična dirka v sezoni Formule 1, zagotovo pa je ena najbolj privlačnih in priljubljenih, deloma zaradi dolgoletne tradicije, saj je na koledarju že vse od začetka, nenazadnje pa tudi zaradi glamurja, ki jo spremlja. Monako je namreč dom številnih zvezdnikov, ki jih lahko opazimo tudi med gledalci.

Mestne ulice se za nekaj časa tako spremenijo v dirkališče, priprave na dogodek pa so obsežne in zahtevne ter se začnejo že mesece pred dirko. Portal The B1M je zanimivo preobrazbo malega mesta prikazal v posnetku, kjer si lahko ogledamo številne podrobnosti, ki jih morajo organizatorji pripraviti pred dirko.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto