Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zapeljivec
BMW X4 M40d
Zapeljivec
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.06.2022 22:58

BMW X4 M40d je eden tistih avtov, ki te očarajo že s pogledom, ko pa jih bolje spoznaš, pa vidiš, da se za zapeljivim pogledom skriva tudi kar konkretna vsebina, ki ti zamaje tla pod nogami.

Urša Prosenjak

Luksuzni kompaktni križanec je prišel na svet kot manjši bratec podobnega X6, velja pa tudi za kupejevsko različico X3 z elementi kot so nagnjena strešna linija in gladke obline. Med robustnimi terenskimi avtomobili ima X4 popolnoma drugačno filozofijo in že na zunaj razkriva, da je bolj kot uporabnosti namenjen užitku v vožnji. Z matiranim globoko ledeno sivim odtenkom iz programa BMW Individual deluje ravno prav ekstravagantno, da je povsem jasno, da bo vožnja z njim zabavna.

Zapeljivec

Potniška kabina z usnjem v barvi konjaka vsebuje cel kup tehnoloških bonbončkov, namenjenih neskončnemu razvajanju za volanom. Od ambientalnih nastavitev, kjer lahko izberem barvni odtenek romantične osvetlitve najinih nočnih voženj in funkcije glasbe ter klimatizacije, s katerimi se lahko sprostim, ali pa me poživijo, kar pač v tistem trenutku želim in potrebujem, do intuitivnega upravljanja z infotainmentom zgolj s kretnjami. Funkcije udobja sedežev in hlajenja ter ogrevanja so tako samoumevne, da bi bilo za X4 M žaljivo, če bi jih posebej omenjala.

Zapeljivec

Kot se za visoko zmogljivostnega člana družine M spodobi, je X4 M40d v svojem bistvu zasnovan za hitrost. Prisilno polnjeni trilitrski dizelski šestvaljnik razvija 250 kilovatov moči, njegov navor 700 Nm pa zagotavlja, da doseže stotico v štirih sekundah. Osemstopenjski avtomatski menjalnik z motorjem vzorno sodeluje. Da je hitrost del njegovega genskega zapisa, razkriva tudi športno nastavljeno vzmetenje in bogat nabor asistenčnih sistemov. Če si zaželimo bolj podeželske izkušnje, bo kot pravi kavalir priskočil na pomoč s štirikolesnim pogonom. O porabi v takšnem avtu ne razmišljaš, s tem se boš ukvarjal pozneje… Ampak vseeno, znaša med 7 in 8 litrov na 100 kilometrov.

Zapeljivec

Tudi najprivlačnejši zapeljivci niso popolni in niti X4 M40d ni. Tega ne pričakujem, niti ne iščem, popolnost je dolgočasna. Kot pragmatičen delavec se bo bržkone bolje izkazal njegov sorodnik X3, vlogo družinskega prevoznika pa bomo prej zaupali prostornejšemu X6, toda za intimna potovanja v dvoje bo prav on najboljša izbira. Kot vsi pravi zapeljivci pa tudi on pada na premožna dekleta – njegova cena je skoraj 78.000 evrov za nekoga, ki se zadovolji z osnovami. Zahtevno dekle, ki pričakuje nekaj več, pa bo moralo odšteti skoraj 105.000 evrov. Ampak ji ne bo žal.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto