Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Družinsko naravnan in tehnološko napreden korejski Evropejec
Kia Sportage 1.6 T-GDI HEV
Družinsko naravnan in tehnološko napreden korejski Evropejec
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.07.2022 14:44

Kiin terenec Sportage je v peti generaciji doživel korenito prenovo, ki je opazna že na prvi pogled.

Urša Prosenjak

Novi Sportage je oblikovan in izdelan posebej za Evropo, na trg pa so ga poslali z misijo postaviti nova merila v svojem razredu. V segmentu SUV-jev se spopada s hudo konkurenco in številnimi tekmeci, zato je moral nastopiti z atributi, kjer lahko uveljavi dominanco. Eden izmed njih je zunanjost. Že ob prvem pogledu je name napravil močan vtis. Linije so čiste in jasno definirane ter dajejo vtis elegance, hkrati pa delujejo kompaktno in mišičasto. S svojo celotno pojavno Sportage izžareva filozofijo Kiinega oblikovalskega jezika združenih nasprotij, ki mu zagotavlja opaznost in prepoznavnost med ostalimi avtomobili na cestah.

Družinsko naravnan in tehnološko napreden korejski Evropejec

K prenovljeni sodobni obliki spada tudi futuristična notranjost. V potniški kabini ne moremo spregledati velikega integriranega ukrivljenega zaslona na dotik, ki se razteza prek celotne armaturne plošče, sestavljata pa ga dva zaslona, ki sta dobro odzivna in zelo pregledna, pa tudi ergonomsko nameščena. Dobra ergonomija odlikuje tudi sredinsko konzolo, ki ponuja različne in prilagodljive možnosti shranjevalnih prostorov in odlagalnih mest, na njej pa je tudi polnilna postaja za brezžično polnjenje pametnih telefonov. Nad sredinsko konzolo je ožji spremenljivi zaslon, kjer lahko izbiramo med bližnjicami do funkcij klime, navigacije ali multimedije.

Družinsko naravnan in tehnološko napreden korejski Evropejec

Potniška kabina je udobna tako za voznika kot tudi za potnike, kar je še posebej očitno v najvišjem paketu opreme GT Line, ki smo ga preizkušali. Potniki na zadnjih sedežih imajo pohvalno veliko prostora, k njihovemu udobju pa prispevajo tudi integrirani obešalniki in USB vhodi za polnjenje pametnih naprav. Tudi v prtljažniku najdemo nekaj obešalnikov in 12V vtičnico, sicer pa je prtljažnik med prostornejšimi v segmentu in meri osnovnih 587 litrov, s podrtjem sedežev pa prostornino povečamo na 1.776 litrov.

Družinsko naravnan in tehnološko napreden korejski Evropejec

Varna vožnja je v domeni paketa naprednih asistenčnih sistemov DriveWise, ki med drugim vsebuje pametni tempomat, sistem za pomoč pri vožnji na avtocesti, sistem za pomoč pri preprečevanju naleta in druge. Ob vklopu levega ali desnega smerokaza se na instrumentni plošči na ustrezni strani prikaže slika mrtvega kota, ki jo prenašata kameri, nameščeni pod zunanjimi ogledali.

Družinsko naravnan in tehnološko napreden korejski Evropejec

Za pogon je zadolžen 1,6-litrski turbobencinski štirivaljni motor s 132 kW moči, povezan s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom. Motor podpira blaga hibridna tehnologija, kar pomeni, da sicer ne moremo voziti samo na elektriko, se pa z njeno pomočjo motor izklopi že pred ustavitvijo, kar pomaga nekoliko zmanjšati porabo. Podobno vlogo ima tudi funkcija jadranje, ki med vožnjo izkorišča inercijo. Poraba ob zmerni vožnji znaša okoli 7 litrov na 100 kilometrov.

Sportage mogoče ne bo prva izbira, če nas mikajo hitrostni presežki, vseeno pa omogoča dovolj dinamično vožnjo, kadar si to zaželimo ali kadar je to potrebno. Predvsem pa je njegov poudarek na udobju in varnosti. S praktičnimi rešitvami odlagalnih in shranjevalnih mest ter osredotočanjem na vse potnike, tudi tiste na zadnjih sedežih, se odlično izkaže kot funkcionalen družinski avto.

Cena za bogato opremljeno izvedbo GT Line znaša v osnovi dobrih 47.000 evrov, s popusti in ugodnostmi pa se lahko zniža na okoli 40.000 evrov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto