Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Latvijski električni posebnež
Dostopna elektrifikacija
Latvijski električni posebnež
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.08.2022 23:21

Dartz je podjetje iz Latvije, ki je specializirano za proizvodnjo dragih in edinstvenih neprebojnih SUV vozil. Z novim projektom se je proizvajalec preusmeril v popolnoma drugo področje. Freze Froggy EV Beachstar je majhen električni kabriolet, ki ga Dartz oglašuje kot najcenejši električni avto v Evropski uniji.

Urša Prosenjak

Mali avtomobil deluje kompaktno, njegove linije pa spominjajo na kakšno kreacijo iz Lego kock. Temelji na kitajskem električnem avtomobilu Wuling Hong Guang Mini EV. Dartz je pojasnil, da je Freze Froggy EV Beachstar ustvaril posebej za programe souporabe vozil in podjetja za najem vozil.

Mali Froggy Beachstar ponuja 200 kilometrov dosega v standardni različici in 300 kilometrov z baterijo dolgega dosega. Moč elektromotorja je 41 KM. Po navedbah proizvajalca je največja hitrost 100 km/h.

Vozilo je vizualni poklon Dartzovim zgodovinskim avtomobilom, Millennium Mercedesu s šasijo razreda G in karoserijo razreda SLK, ki ga je Dartz izdelal za investitorja Jima Rogersa in njegovo ženo Paige Parker, ter žabi podobnemu Volkswagnovemu Hrošču, izdelanem v zgodnjih 1990ih. Dartz načrtuje, da se bo Freze Froggy EV Beachstar začel prodajati sredi leta 2023. Cena naj bi bile okoli 20.000 evrov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto