Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kateri avto se največkrat pojavi na filmskem platnu?
Film in televizija
Kateri avto se največkrat pojavi na filmskem platnu?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.08.2022 00:04

Zmagovalec je nesporen, a nekoliko presenetljiv.

Urša Prosenjak

Filmska industrija je med zvezdnike izstrelila že prenekateri legendarni avto, med njimi je DeLorean, ki je Michaelu J. Foxu pomagal potovati skozi čas, pa Pontiac Firebird, ki se je ob Davidu Hasselhoffu boril proti zločinu, da o celotni floti Hitrih in drznih sploh ne govorimo. Vseeno pa med filmarji nekoliko pogosteje izbirajo neko določeno znamko.

Nemška spletna stran Carwow je prebrskala svetovne filmske baze in preštela avtomobile, ki se pojavljajo v filmih, da bi ugotovili, kateri avto se pojavi največkrat. Zmagovalec je očiten, a ga je težko uganiti, saj v številnih velikih kinematografskih uspešnicah igra le stransko vlogo. Po podatkih filmskih baz IMDB in IMCDB je zmagovalec nekoliko neugledni ameriški model Ford Crown Victoria.

Ford je tudi znamka, ki se največkrat pojavi na filmskem platnu. V filmih je bilo prikazanih kar 10.363 primerkov, kar je več nastopov, kot jih ima katera koli druga avtomobilska znamka. Ford Crown Victoria se je v filmih pojavil skupno 1019-krat. Razlog se skriva v tem, da je bila različica tega Forda najpogosteje uporabljen model policijskega avtomobila v ZDA med letoma 1997 in 2013. Na drugem mestu je znamka Chevrolet, sledijo ji Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac in Jeep. Od nemških avtomobilov je Mercedes razred S najpogostejši v filmih in je v bazah podatkov omenjen kar 758-krat. Sledi BMW serije 5 na drugem mestu s 650 filmskimi nastopi, za njim pa je BMW serije 3 na tretjem mestu s 642 nastopi v svetovni filmski produkciji.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto