Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi avtomobili za mlade voznike
Avstralija
Novi avtomobili za mlade voznike
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.08.2022 02:25

Avstralija želi s cest odstraniti nevarne stare avtomobile in mladim voznikom pomagati do novejših vozil.

Urša Prosenjak

Mladi vozniki, ki živijo v Viktoriji v Avstraliji, bodo lahko prejeli 5000 avstralskih dolarjev (okoli 3500 evrov) spodbude lokalne vlade za zamenjavo svojih starih avtomobilov za novejše in varnejše.

Subvencija za nakup novega avtomobila je namenjena voznikom, ki so mlajši od 25 let, njihovo vozilo pa je staro vsaj 16 let in ima po ANCAP največ dve zvezdici.

V prvi fazi projekta unsafe2safe bo spodbude prejelo 150 ljudi, ki bodo naključno izbrani 4. septembra. Po prejemu sredstev bodo lahko kupili avtomobil, izdelan po letu 2012, z najmanj štirimi varnostnimi zvezdicami in s ceno do 30.000 avstralskih dolarjev (okoli 20.000 evrov).

V projektu je zagotovljenih 6,9 milijona avstralskih dolarjev (4,8 milijona evrov), končni cilj pa je s cest odstraniti vsaj 1000 starejših vozil in s tem pozitivno vplivati ​​na varnost v cestnem prometu, predvsem med mlajšimi vozniki, ki so statistično gledano bolj nagnjeni k prometnim nesrečam.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto