Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nova britanska premierka naklonjena neomejeni hitrosti?
Spremembe
Nova britanska premierka naklonjena neomejeni hitrosti?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.09.2022 00:20

Medtem ko se v Nemčiji vsake toliko pojavijo predlogi omejitve hitrosti delov Autobahna, kjer doslej hitrost ni bila omejena, se z mislijo na to ukvarjajo tudi v Veliki Britaniji, a v obratni smeri.

Urša Prosenjak

Na zadnji razpravi pred glasovanjem za odločitev o novi voditeljici konservativne stranke in s tem naslednji premierki Velike Britanije Liz Truss, so takrat najverjetnejšo kandidatko za predsednico vlade vprašali, ali bi odpravila omejitve hitrosti na avtocestah. Njen odgovor je marsikoga presenetil. Odgovorila je: »Glede omejitve hitrosti, to moramo pogledati... Natančnega odgovora vam ne morem dati.«

 

Dejstvo, da do predloga ni zavzela takojšnjega odklonilnega stališča, daje misliti, da je naklonjena morebitni odpravi omejitev.

Takšna poteza bi voznikom v Združenem kraljestvu omogočila vožnjo kot po nemških avtocestah, ki ponekod nimajo omejitev hitrosti, na nekaterih odsekih pa še vedno velja omejitev 130 km/h.

Trussova je kasneje bila potrjena kot predsednica vlade, zato bo najbrž kmalu vendarle morala postreči z natačnim odgovorom.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto