Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dekleta bodo smela voziti prej kot fantje
Ukrep
Dekleta bodo smela voziti prej kot fantje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.09.2022 00:03

Avstralski strokovnjaki so predlagali kontroverzen ukrep, namenjen zmanjšanju števila smrtnih žrtev prometnih nesreč. Mladim moškim bi prepovedali vožnjo.

Urša Prosenjak

Skupina strokovnjakov za varnost v cestnem prometu v avstralski zvezni državi Novi Južni Wales predlaga, da bi morali moškim prepovedati pridobitev vozniškega dovoljenja, dokler ne dopolnijo 21 let. Predlog, ki je bil že poslan vladi Novega Južnega Walesa, poudarja, da je treba narediti več za zmanjšanje števila smrtnih žrtev na cestah z večjim poudarkom na mladih voznikih, zlasti mladih moških.

Zaslužna profesorica in predsednica avstralske šole za varnost v cestnem prometu Ann Williamson je opozorila, da so vozniki, mlajši od 25 let, v Novem Južnem Walesu odgovorni za skoraj 25 odstotkov prometnih nesreč, čeprav predstavljajo le 15 odstotkov voznikov v državi. Zato pravi, da je treba narediti več za zmanjšanje nesreč z uvedbo večjih omejitev za mlade voznike.

»Odločevalci se sicer zavedajo težave in že zdaj obstajajo številne omejitve za neizkušene in mlade voznike začetnike, vendar to ni dovolj,« je dejal Williamsonova. »Mladi moški bi morda morali biti stari 21 ali 22 let, preden bi dobili vozniško dovoljenje. To so zelo kontroverzne ideje, a tudi o takšnih moramo razmisliti.«

Zaenkrat nič ne kaže, da vlada Novega Južnega Walesa resno razmišlja o tako pomembni spremembi svojega sistema izdajanja dovoljenj. Vendar pa je premier NSW Dominic Perrottet zaprosil za nasvet o omejitvi števila potnikov, ki so lahko v avtomobilu z mladim voznikom, če imajo omejeno dovoljenje s tablicami za začetnike.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto