Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ledeni poklon Mercedesu
Garage 54
Ledeni poklon Mercedesu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.09.2022 23:27

Avto, narejen iz ledenih kock, je še vedno vozen.

Urša Prosenjak

Ekipa Garage 54, ki jo poznamo po najbolj nenavadnih predelavah avtomobilov, se je s svojim najnovejšim podvigom poklonila legendarnemu modelu Mercedes-Benz razred G. Namesto pločevine in drugih značilnih avtomobilskih materialov so avto izdelali iz velikih blokov ledu.

V videoposnetku avto začne svoje življenje kot UAZ 469, pri čemer je ekipa najprej odstranila škatlasto karoserijo SUV-ja in pustila samo kotalno šasijo. Izdelali so nov okvir v obliki razreda G, nato pa nanj pritrdili kose ledu, ki so jih v ustrezne oblike razrezali iz velikih ledenih blokov. Uporabili so deset ton ledu. Posamezne kose so med samo povezali z vbrizgavanjem vode med šive ledenih blokov.

Mercedesovo konstrukcijo dopolnjujejo vgrajene LED luči, ki osvetljujejo led in dajejo ledenemu SUV-ju nekaj edinstvene teatralnosti. Zanimivo je, da je SUV še vedno vozen tudi z dodatno težo ledu.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto