Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Več podpore ženskam v dirkaškem športu
Serija W
Več podpore ženskam v dirkaškem športu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.10.2022 21:42

Formula 1 načrtuje razvoj nove dirkaške serije za ženske.

Urša Prosenjak

Prvenstvo bi bilo namenjeno mlajšim voznicam med 16. in 22. letom, potekalo pa bi ob podobni izključno ženski seriji W, ki je letos zaradi finančnih težav predčasno končala sezono. Nova serija bi bila del piramide Formule 2 in Formule 3, začela pa bi se lahko že v sezoni 2023. Tekmovalk naj bi bilo med 12 in 15.

Formula 1 sicer ni potrdila podrobnosti, je pa predstavnik za stike z javnostno sporočil: »Zavezani smo omogočaju najboljših priložnosti za vstop žensk v naš šport in dolžni smo jim omogočiti tudi pridobivanje izkušenj in spretnosti.« Novica o načrtovani novi seriji se je v javnosti pojavila hitro za tem, ko je Lewis Hamilton izrazil kritiko Formule 1, ker ni naredila dovolj, da bi pomagala seriji W.

»Znotraj same organizacije ni dovolj podpore,« je povedal Hamilton. »Nobene prave poti v Formulo 1 ni za odlične mlade voznice, potem pa se še pojavijo ljudje, ki trdijo, da nikoli več ne bomo imeli ženske voznice v Formuli 1. In to je zelo slaba retorika.«

»Napraviti moramo več. Formula 1 in Liberty Media se zelo trudita in veliko več že ne moreta narediti,« dodaja Hamilton.

V Formuli 1 že 30 let ni bilo ženske voznice, kar je dejstvo, ki vzbuja vse več pozornosti. O tej tei sta spregovorila tudi Danica Patrick in Jenson Button. »Ni tako nujna serija, kot je nujno, da se spremeni mentaliteta, da se dekletomm da priložnost,« je povedala najuspešnejša ženska v Ameriškem dirkanju. »Veliko je odvisno od kulture lastnikov ekip, ki verjamejo vanje in jim dajo priložost.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto