Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dopoldne za delo, popoldne za izlet
Slovenska premiera: Ford Tourneo Connect
Dopoldne za delo, popoldne za izlet
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.11.2022 00:09

Ford je predstavil novo generacijo modela Tourneo Connect, ki prinaša precej novosti, še vedno pa sta njegovi glavni odliki praktičnost in prilagodljivost.

Urša Prosenjak

Novi Tourneo Connect je zgrajen na povsem novi platformi, razviti v sodelovanju med Fordom in koncernom Volkswagen, ki je nanjo postavil tudi svoj model Caddy. Tourneo s tem krepi svojo značilno identiteto družinskega potovalnika in ponuja alternativo izginjajočemu segmentu družinskih enoprostorcev.

S prilagodljivostjo in praktičnostjo ga Ford predstavlja kot idealno vozilo za aktiven življenjski slog in ga namenja strankam, ki potrebujejo avto tako za delo kot za družinske izlete. Z novo generacijo je postal še nekoliko bolj praktičen z nekoliko širšim vstopnim prostorom zadnjih drsnih vrat in prtljažnika. Kabina omogoča namestitev do sedem sedežev tudi pri standardni dolžini. Prtljažnik je zelo prostoren in omogoča tudi namestitev zasilnega ležišča kot alternativo bivalniku ali šotoru na taborjenju.

Trenutno so v ponudbi trije paketi opreme, Active, Titanium in Sport, ki s prilagojeno opremo ponujajo prepoznaven slog, prihodnje poletje pa se bo ponudbi pridružila še različica Trend, ki bo s skromnejšo serijsko opremo namenjena predvsem kot flotno vozilo za poslovne uporabnike.

Kupci bodo lahko izbirali med različico z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom, obe pa bosta na voljo s samodejnim ali ročnim menjalnikom. Na voljo bodo dizelski in bencinski pogonski sklopi z naprednimi tehnologijami za varčevanje z gorivom. V serijski opremi je tudi širok nabor pametnih digitalnih tehnologij,med drugim delno avtomatizirana vožnja za zmanjšanje stresa in asistenca za priklop in upravljanje s priklopnikom, ki poenostavi manevriranje pri vleki. Tehnologije, vključno s sistemom za nadzor zbranosti voznika, sistemom za ohranjanje voznega pasu in sistemom za samodejno zaviranje je pohvalila neodvisna organizacija EuroNCAP, kar je vodilo do podelitve najvišje ocene varnosti 5 zvezdic.

Zaradi svoje vsestranskosti, prostornosti, višjega vstopa, dobre preglednosti in možnosti predelave v gospodarsko vozilo je Tourneo Connect namenjen zelo različnim ciljnim skupinam kupcev: družinam, mladim parom z željo po novih dogodivščinah in s skromnim proračunom, obrtnikom, podjetjem, taksistom, starejšim in tudi gibalno oviranim.

Cena vstopnega modela Titanium se začne pri dobrih 29.000 evrih, za najbolje opremljeno različico pa bodo kupci odšteli okoli 37.000 evrov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto