Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nova priložnost za dekleta v motošportu
Akademija F1
Nova priložnost za dekleta v motošportu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.11.2022 17:27

Formula 1 je uradno napovedala nov dirkaški razred. Poimenovali so ga Akademija F1 in je namenjen pripravi deklet na sodelovanje v drugih tekmovanjih.

Urša Prosenjak

Potem ko se je sezona Serije W predčasno končala zaradi finančnih težav, je Formula 1 sporočila, da obstaja možnost ustanovitve dodatnega dirkakšega razreda za ženske. V petek so to tudi uradno potrdili in razkrili podrobnosti. Akademija bo izrecno namenjena najstnicam, saj se soočajo z več ovirami kot fantje v enaki starosti, pojasnjuje FIA.

V tekmovanju bo sodelovalo 5 ekip s skupno 15 voznicami. V sezoni bo sedem dirk, cilj sezone pa je napredek najboljših v Formulo 3, kar jim bo dalo priložnost nadaljnjega vzpona na lestvici motošporta. Prva sezona se bo odvijala leta 2023, za FIA pa bo to poleg serije W nov poskus promocije žensk v motošportu.

Formula 1 bo veliko prispevala k novi seriji. Vodja oddelka za trajnost pri F1 Ellen Jones je zelo zadovoljna z novim projektom: »Akademija F1 je del strategije, ki se je začela leta 2019 in je namenjena izboljšanju trajnosti, raznolikosti in vključenosti. Lahko bi pomembno prispevala k prihodu voznic v F1.«

Novi manager Akademije F1 bo Bruno Michel, ki poudarja: »Raznolikost je izjemno pomembna v motošportu in z Akademijo F1 bomo dokazali, da imajo voznice vse, kar je potrebno za dirkanje na visoki ravni. Prepričan sem, da se lahko mlade ženske, če dobijo enake priložnosti kot njihovi moški kolegi, prav tako uspešno povzpnejo po lestvici.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto