Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nov izziv za prvakinjo ženske dirkaške serije
Jamie Chadwick
Nov izziv za prvakinjo ženske dirkaške serije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.12.2022 01:16

Jamie Chadwick bo prihodnjo sezono vozila za ekipo Andretti Autosport v dirkaški seriji INDY NXT, prej znani kot IndyLights. Po 13 letih bo prva ženska s stalnim sedežem v seriji.

Urša Prosenjak

Trikratna svetovna prvakinja serije W, sicer članica Williamsove akademije, bo v ZDA tekmovala na 14 dirkah, kar ji bo omogočilo, da se izkaže na višji ravni.

»Veseli me, da bom z naslednjo sezono napredovala v INDY NXT,« je povedala. »To je odlična priložnost, ki pomeni tudi več časa v dirkalniku. Sodelovanje z ekipo Andretti bo izjemna izkušnja in zelo se veselim dirkanja v ZDA. Zelo sem hvaležna Williamsu za podporo, ki mi jo nudijo na moji poti vse odkar sem se leta 2019 pridružila njihovi akademiji.«

Sven Smeets, športni direktor Williams Racing, deli navdušenje perspektivne dirkačice. »Z veseljem spremljamo Jamie ob vstopu v novo poglavje njene kariere. Skozi letošnjo sezono je pokazala ogromno sposobnosti, znanja in odločenosti, vse to pa ji je omogočilo doseči tretji naslov v seriji W. Veselimo se, da jo bomo podpirali pri njenih novih izzivih.«

Jamie Chadwick ima zdaj svojo pot za naslednjih nekaj let jasno začrtano. 24-letna Britanka namreč ne skriva svojega cilja, da bo nekoč tekmovala v Formuli 1, to pa želi doseči v naslednjih petih letih.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto