Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lewis Hamilton: Poterbujemo bolj vključujoče okolje
Ženske v motošportu
Lewis Hamilton: Poterbujemo bolj vključujoče okolje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.12.2022 18:15

Formula 1 s prihodno sezono ustanavlja novo spremljevalno dirkaško serijo, ki bo namenjena dekletom.

Urša Prosenjak

Formula 1 želi z novoustavnovljeno F1 Akademijo povečati vključenost žensk v motošport. Lewis Hamilton sicer odločno podprira ta cilj, vendar je do poteze kritičen, saj meni, da bi bil potreben drugačen pristop.

»Pohvalno je, da so premiki na tem področju, a če bi želeli prave spremembe, bi morali raziskati, zakaj se tako malo žensk prebije naprej, to pa bi nas vrnilo v karting, saj se razlike začenjajo že tam,« pojasnjuje sedemkratni svetovni prvak Formule 1.

Hamilton je velik zagovornik inkluzivnosti v športu. Sam je ustanovil organizacijo Mission 44 za spodbujanje raznolikosti v motošportu. Voznik Mercedesa zato meni, da je treba narediti več za ustvarjanje vključujočega okolja v svetu motošporta.

»Po lastnih izkušnjah so bile v moji celotni karting karieri samo dve ali tri deklice, stare od 8 do 16 let. V razredu je bilo štirideset otrok. Štirideset fantov, eno dekle. Ustvariti moramo bolj vključujoče okolje, saj je inkluzivnost težava že v kartingu. Na ta način ustvarimo večji nabor mladih žensk, ki se poskušajo prebiti naprej,« je še dodal.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto