Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Katerih 5 ekip bo v F1 Akademiji za dekleta?
Ženske v motošportu
Katerih 5 ekip bo v F1 Akademiji za dekleta?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.12.2022 02:47

V novi F1 Akademiji, namenjeni omogočanju priložnosti dekletom in mladim ženskam v motošportu, bo v prihodnji sezoni tekmovalo 5 ekip s skupno 15 voznicami. Znano je že, katere ekipe bodo sodelovale.

Urša Prosenjak

Formula 1 bo s sezono 2023 zagnala program, ki bo ženskam omogočil več priložnosti v motošportu. Serija W, v kateri tekmujejo ženske, je morala sezono predčasno končati zaradin finančnih težav, sooča pa se s precej kritike tako znotraj organizacije, kot tudi izven, vendar Formula 1 še vedno meni, da je poseben spremljevalni dirkaški razred, ki pomaga ženskam napredovati v sicer izraziro moško orientiranem športu, pomemben.

Zdaj je potrjeno, da bo pet ekip sodelovalo v F1  akademiji sodeovalo vse do leta 2025. Te ekipe so ART, Campos, Carlin, MP Motorsport in Prema, ki jih lahko spremljamo tudi v  Formuli 3 in Formuli 2, vsaka ekipa pa bo imela na stezi tri avte in s tem tudi tri voznice. Koledar in seznam voznic bo objavljen kasneje.

»Z veseljem sporočamo, katerih pet ekip bo tekmovalo prihodnjo sezono v F1 Akademiji in kdo bo omogočal to izjemno priložnost mladim in nadarjenim ženskam, da bodo lahko začele svojo pot v tekmovalnem motošportu,« je povedal Stefano Domenicali, direktor Formule 1. »Verjamemo, da je pomembno, da ima vsakdo priložnost slediti svojim ambicijam in da je pri tem deležen podpore in vodstva, ki ga potrebuje za napredek. F1 Akademija je pomemben del povečanja diverzitete v motošportu in veselimo se že prve sezone.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto