Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Božične lučke za četrt milijona Leafov
Mejnik
Božične lučke za četrt milijona Leafov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.12.2022 18:24

Nissan Leaf je v Veliki Britaniji praznoval pomemben mejnik, ki ga je obeležil na poseben način: s svojo baterijo je osvetlil skoraj 10-metrsko božično drevesce.

Urša Prosenjak

Nissanova tovarna v Sunderlandu je pred nedavnim dosegla mejnik 250.000 proizvedenih primerkov električnega modela Leaf. Ob tej priložnosti so ponazorili možnost deljenja energije v omrežje (vehicle-to-grid) tako, da so z avtomobilom omogočili delovanje prazničnih lučk na desetmetrskem drevesu. Nissan Leaf je bil sicer eden prvih avtomobilov, ki je omogočal napajanje zunanjih naprav, funkcija je bila dodana leta 2014.

Kljub četrtmilijonskemu mejniku pa Leafova prihodnost ni prav rožnata. Sredi tega desetletja naj bi dobil naslednika, ki bo zgrajen na platformi CMF-EV, ki podpira tudi večji Nissanov model Ariya in Renault Megane E-Tech, usoda imena Leaf pa trenutno še ni znana.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto