Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Z juho preprečil krajo avta
Nenavadno in zabavno
Z juho preprečil krajo avta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.01.2023 03:32

Na božični večer so tatovi v New Orleansu poskusili ukrasti avto, a so spravili nad napačnega lastnika Lexusa LX. Hudodelcem se je pogumo in uspešno zoprestavil z lončkom juhe.

Urša Prosenjak

Dogajanje je k sreči ujela varnostna kamera in nastal je eden izmed najbolj zanimivih nadzornih posnetkov.

Srebrni križanec je ustavil ob Lexusu, ki ga je voznik pravkar zapustil in pri tem pustil teči motor. Iz križanca je skočil eden izmed potnikov in sedel v Lexusa, da bi ga ukradel. A preden je ugotovil, kako ga premakne v položaj drive, je lastnik ugotovil, kaj se dogaja in pritekel nazaj. Postavil se je pred svoj avto, tat v njem pa je speljal, zadel lastnika in takoj nenadno ustavil. Lastnik je odskočil, tat pa je ponovno speljal in ga še enkrat zadel. V tistem trenutku se je lastnik odzval na edini način, ki se ga je spomil in v svoj lastni avto vrgel lonec z juho. Dejanje je dovolj upočasnilo zločinca, da je lastnik lahko spretno zlezel na pokrov motorja in hudodelca zgrabil skozi odprto panoramsko streho. Po kratkem ruvanju je pridanič opustil svoje zločinske nakane in pobegnil, pri čemer je njegova jakna ostala v lastnikovih rokah.

Incident bi lahko na več točkah dobil tragičen preobrat, skoraj vse odločitve, ki so jih protagonisti sprejeli, so bile sicer razumljive, vendar napačne.

»Dvakrat so me skoraj povozili, odzval sem se nagonsko, da bi zaščitil sebe in svojo lastnino,« je povedal lastnik Lexusa, ki je želel ostati anonimen. »Kaj bi vi naredili v takšni situaciji? Ko gledam nazaj, se strinjam, da bi drugačne odločitve lahko bile boljše, toda nasilja imamo v tem mestu že vrh glave. Pričakujemo, da nas bodo oblasti zaščitile.«

Njegov niz nespametnih odločitev se je začel že s tem, ko je pustil avto z motorjem v teku ob cesti. Kasneje je imel srečo, da je tat zavrl in ne še pospešil, ko je skočil pred avto. Srečo je imel tudi, da se med plezanjem na streho ni poškodoval, pa tudi, da pajdaši v srebrnem križancu niso bili oboroženi.

Ob tem velja poudariti, da nobena lastnina ni vredna več od življenja, zato ga je nespametno tvegati, da bi zaščitili svoj avto. Sicer pa je pričujoči video odličen prikaz odločenosti jeznega človeka, obenem pa je izjemno zabaven.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto