Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Snežna trgovina z avtomobili
Arktični krog
Snežna trgovina z avtomobili
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.01.2023 02:07

Polestar ima po vsem svetu okoli 130 enot, ena izmed njih pa je nekaj posebnega in je prva svoje vrste. Imenuje se Polestar Snow Space in je pri razstavni salon, narejen v celoti iz snega.

Urša Prosenjak

Snežno trgovinico je navdihnil minimalistični dizajn sedeža podjetja v Gothenburgu, stoji pa v finskem mestu Rovaniemi, znotraj Arktičnega kroga. Objet so zasnovali Polestarjevi arhitekti, zgradilo pa ga je finsko podjetje Frozen Innovation, ki je v zadnjih 15 letih postavilo že okoli 50 različnih snežnih in ledenih stavb, med katerimi so hoteli, lokali in celo manjši grad. Tokrat pa je prvič podjetje zgradilo kocko.

Kot je povedal direktor Frozen Innovation Taavi Heikkila, je podjetje uporabilo okoli 3.000 kubičnih metrov snega z bližnjega smučišča. Stavba je visoka 12 metrov, zidovi pa so debeli 2 metra. Celoten projekt je bil dokončan v šestih tednih.

V ledenem salonu je razstavljen Polestar 2 EV, ki ga lahko obiskovalci odpeljejo tudi na testno vožnjo na bližjem smučišču, na razstavnem prostoru pa mu družbo delalo več ledenih skulptur, ki so razstavljene skupaj z avtom.

Ledena trgovinica bo odprta do 26. februarja, nato pa jo bodo pospravili in sneg vrnili na smučišče.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto