Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najljubša barva na Otoku je...
Izbira
Najljubša barva na Otoku je...
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.01.2023 02:20

Britanci so se lani že četrto leto zapored najpogosteje odločali za neizrazit monokromatski odtenek novih avtomobilov.

Urša Prosenjak

Siva barva je že četrto leto zapored najljubša izbira Britancev, ko gre za nove avtomobile. V letu 2022 je bilo na Otoku registriranih 400.000 novih sivih avtomobilov.

Siva barva je tako že četrto zaporedno leto prehitela črno in belo, vsi trije monokromatski odtenki pa skupaj predstavljajo skoraj dve tretjini, natančneje 62,5 odstotka novih registriranih avtomobilov. Srebrna barva, ki je bila prva ali druga najbolj priljubljena barva med leti 2000 in 2011, je z manj kot 100.000 novimi avtomobili zdrsnila na šesto mesto, pred njo sta se uvrstili modra na četrto mesto s 16-odstotnim tržnim deležem in rdeča z 8,5-odstotnim tržnim deležem.

Manj barvitosti, please!

Nižje na lestvici postanejo barve vse živahnejše, njihovi tržni deleži pa drastično manjši. Sedma najbolj priljubljena barva je bila lani zelena z manj kot dvema odstotkoma novih avtomobilov. Na osmem mestu je bila oranžna z 1,2-odstotnim deležem, deseterico pa sta zaokrožili rumena in bronasta z 0,7 in 0,5 odstotka novih avtomobilov.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto