Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Potrebno je navdihniti naslednjo generacijo deklet
Susie Wolff
Potrebno je navdihniti naslednjo generacijo deklet
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.01.2023 23:05

Susie Wolff kot nekdanja dirkačica in vodja ekipe trdno verjame v spodbujanje deklet k uresničevanju njihovih sanj o karieri v Formuli 1.

Urša Prosenjak

Ženske je v motošportu razmeroma malo, a če so v ostalih dirkaških serijah vsaj simbolično zastopane, jih v Formuli 1 praktično ni. Susie Wolff je prepričana, da se bo to spremenilo, vendar pa bo potrebno veliko volje in vztrajnosti.

Po Giovani Amati je bila Wolffova šele druga ženska, ki je sodelovala v Formuli 1 v svetovnem prvenstvu 2014. Za ekipo Williams je dve sezoni zapored opravila po dva prosta treninga. Danes je Williamsu hvaležna za priložnost, vendar poudarja, da tisto obdobje zanjo ni bilo lahko.

»Bilo je nekaj zelo težkih trenutkov. Ko sem prišla v garažo, sem bila deležna pogledov dvomljivcev, ki niso verjeli, da spadam v dirkalnik Formule 1, zato sem imela občutek, da se moram veliko bolj dokazovati od moških kolegov,« je razkrila.

Toda s časom se je okrepila in se naučila uveljavljati svojo vrednost. Po sezoni 2015 je opustila dirkaško kariero in se tako ni več potegovala za sedež v Formuli 1. Naučila pa se je pomembne življenjske lekcije: »Spoznala sem, da je moč v nastopu.«

Kasneje se je uveljavila kot vodja ekipe v električnem dirkaškem razredu, še vedno pa je ostala blizu kraljevemu razredu motošporta, saj je njen mož vodja ekipe Mercedes.

Susie Wolff upa, da bo prihodnost prinesla več prisotnosti žensk v motošportu. »Potrebujemo več mladih deklet, ki vstopajo v ta šport. Trenutno enostavno ni dovolj žensk, ki bi se poskušale prebiti na vrh. Pomagalo bi, če bi imeli že eno žensko v Formuli 1, saj bi predstavljala zgled drugim in odprla šport še za ostale, da bi postal dostopnejši za naslednjo generacijo.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto