Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Seksistične izjave predsednika FIA
Enakopravnost v motošportu?
Seksistične izjave predsednika FIA
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.02.2023 02:36

Potem ko je predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem razburil Formulo 1 in Liberty Media s svojimi tviti, so je v javnosti pojavile še njegove seksistične izjave.

Urša Prosenjak

Ben Sulajem je proejšnji teden neumestno komenitral nakupne ambicije Savdske Arabije in hipotetično možnost prodaje Formule 1, kar je sprožilo ogorčenje v organizaciji ter pri lastniku, družbi Liberty Media, ki sta opozorili, da je s tem prestopil svoja pooblastila.

Še preden se je razburjenje poleglo, so na dan prišle njegove izjave izpred več kot 20 let. Takrat je nekdanji prvak v rallyju rekel, da »ne mara žensk, ki mislijo, da so pametnejše od moških, ker v resnici niso.«

Seksistične izjave predsednika FIA

Komentarje je mogoče najti na Ben Sulajemovi uradni spletni strani, kjer jih še vedno prikazuje arhivirana različica še vedno prikazuje izjave. Ko je The Times o tem povprašal FIA, je tiskovni predstavnik organizacije dejal, da v izjavah ne prepoznava predsednikovih sedanjih stališč.

»Opombe na tej arhivirani spletni strani iz leta 2001 ne odražajo prepričanj predsednika FIA,« je povedal tiskovni predstavnik FIA. »Ima pomembne dosežke pri spodbujanju žensk in enakosti v športu. To je bil osrednji del njegovega manifesta in dejanj, ki jih je izvedel letos. Dolga leta, ko je delal kot podpredsednik FIA za šport, to dokazujejo.«

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto