Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Carrie Schreiner naslednje ime v povsem ženski dirkaški seriji
F1 Academy
Carrie Schreiner naslednje ime v povsem ženski dirkaški seriji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.02.2023 21:45

Prihodnost je ženskega spola, se glasi jasno sporočilo ob vse večji prisotnosti žensk v motošportu. Ekipa ART Grand Prix je uradno objavila ime svoje druge dirkačice v prihajajoči sezoni F1 Academy.

Urša Prosenjak

F1 Academy je nova spremljevalna dirkaška serija Formule 1, namenjena ženskam. Sestavljalo jo bo pet ekip. Ekipa ART Grand Prix je zdaj sporočila ime svoje druge dirkačice. To bo Carrie Schreiner, 24-letna Nemka z bogatimi izkušnjami v Formuli 4 in na dirki 24 ur Nurburgringa. Njega ekipa kolegica bo Lena Buhler.

»Počaščena sem, da bom vozila za ART Grand Prix. Ni veliko ekip s toliko rekordi ali toliko zmagami. Ponosna sem, da bom postala njihova voznica in veselim se že naših skupnih uspehov. Za Formulo 1 pa je pomemben korak, da ima prvenstvo posebej za ženske,« je povedala.

Namen F1 Academy priprava žensk na sodelovanje v ostalih dirkaških serijah in pridobivanje izkušenj, ki jim bodo omogočile vstop v F3, F2 in nazadnje tudi v F1.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto