Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pozor, slon na cesti!
Zanimivosti
Pozor, slon na cesti!
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.03.2023 02:41

Sloni so močne, vendar umirjene živali. Od njih ne pričakujemo ogrožujočega vedenja, ki bi za mimoidoče lahko predstavljalo resno nevarnost. Nek tajski voznik pa je doživel izkušnjo, ki je ovrgla vse te domneve.

Urša Prosenjak

V naravnem parku Khao Ang Rue Nai je prišlo do usodnega srečanja, ki so ga očividci tudi ujeli s kamero. V posnetku vidimo slona na enem voznem pasu in poltovornjak na drugem, med njima pa je le nekaj metrov.

Pick-up vzbudi slonovo zanimanje. Veličastna žival z rilcem razišče vozilo, nato pa ga začne potiskati pred sabo. Videti je, da voznik ni počel nič, kar bi lahko razdražilo žival. Avto se počasi dvigne na dve kolesi, nato pa ga slon pahne na bok v travo ob cesti. Prizor šokira očividce, ki kričijo od groze.

Opazovalci, ki so ostali prisebni, so poklicali oskrbnike, ki so odvedli slona in nato pomagali vozniku v poltovornjaku. Poročila niso enotna, ali je utrpel le lažje poškodbe, ali pa sploh nobenih.

Razlog, zakaj je slon prevrnil vozilo, ostaja uganka. Ena izmed možnosti je, da je iskal hrano, možno pa je tudi, da ga je vznemiril mimovozeči avto, ki mu ni ustavil, da bi lahko prečkal cesto.

 

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto