Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ne vozi pijan, ker bomo povedali mami
DARS
Ne vozi pijan, ker bomo povedali mami
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.03.2023 22:54

DARS z elektronskimi tablami nad avtocesto voznike obvešča o trenutnem stanju v prometu ter opozarja na varno vožnjo. Ob posebnih priložnostih pa so ta sporočila tematsko obarvana in tako je bilo tudi na materinski dan.

Urša Prosenjak DARS

Že nekaj časa se na DARS-u radi spomnijo na voznike in voznice tudi s simpatičnimi sporočili, kot je na primer voščilo ob novem letu ali ob dnevu žena, ob praznikih pa je v običajne pozive k treznosti za volanom, k uporabi varnostnega pasu in k previdni vožnji vtkano tudi posvetilo posebnemu dnevu. V dneh pred materinskim dnevom smo tako med vožnjo po avtocesti prebrali: »Mama pravi, da ni treba hiteti.«, »Mama bi želela, da si pripet.«, »Mama bo vesela klica, vendar ne med vožnjo.« in pa »Vozi trezen, sicer bomo povedali mami.«

Priložnostni napisi so tudi tokrat naleteli na dober odziv javnosti in navdušili voznike in potnike, prebrati jih je bilo moč na skupno 37 elektronskih tablah. Pri oblikovanju sporočil se DARS drži dveh načel. Sporočila so vselej pozitivna, vzbujajo prijetna čustva in so duhovita, obenem pa je nadvse pomembno, da so kratka, lahko berljiva in čim bolj razumljiva.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto