Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bencin, dizel ali elektrika?
Slovenska premiera: Citroen C4 X
Bencin, dizel ali elektrika?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.04.2023 22:23

Citroen je v Slovenijo pripeljal novi C4 X, ki bo kupcem na voljo v klasični in električni izvedbi.

Urša Prosenjak

C4 X je po imenu in nekoliko tudi po videzu manjši bratec C5 X – odlikuje ga elegantna fastback silhueta v kombinaciji z udobjem in praktičnostjo SUV-ja. Zunanjost je na voljo v šestih različnih barvah karoserije, električna različica pa ima modre detajle, ki razkrivajo vrsto pogona.

Potniška kabina je v znamenju udobja, ki je rezultat Citroenovega programa Advancev Comfort, ki zajema tako udobje sedežev kot tudi napredno vzmetenje, novost pa je še najnovejši infotainment sistem My Citroen Drive Plus, ki smo ga že spoznali v modelu C5 X. Za varnost skrbi vrsta naprednih sistemov in tehnologij za pomoč vozniku.

Na voljo bodo trije paketi opreme: Feel, Feel Pack in Shine, ponudbo motorjev pa sestavljajo elektromotor z močjo 100 kW, dva bencinska motorja in en dizelski. Baterija električne različice zadošča za 360 kilometrov.

Cena vstopnega bencinskega modela se začenja pri dobrih 23.000 evrih, električna različica pa stane vsaj 38.000 evrov, vendar je del serijske opreme tudi toplotna črpalka. V Sloveniji nameravajo do konca leta prodati 215 primerkov novinca, od tega 45 primerkov z električnim pogonom.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto