Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Hannah Schmitz: Najboljši niso vedno moški
Formula 1
Hannah Schmitz: Najboljši niso vedno moški
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.05.2023 01:37

V Formuli 1 le malo žensk zaseda ključne položaje. Trenutno tako med dirkači kot med vodji ekip ni nobene ženske, toda v ekipi Red Bull Racing pa so za glavno strateginjo izbrali žensko.

Urša Prosenjak

Hannah Schmitz, ki jo v Formuli 1 cenijo zaradi njenega znanja, je postala javnosti znana kot ženska, ki je imela ključno vlogo pri naslovu Maxa Verstappna in mnogih njegovih zmagah. Eden izmed takšnih primerov je bila lanska dirka na Madžarskem. Tik pred startom je Hannah Schmitz odločila, naj Verstappen dirko začne z mehkimi gumami in ne trdimi, kot je bilo sprva dogovorjeno. Kasneje je presedlal na srednje gume. Delno zahvaljujoč tej strategiji je šampionu uspel preboj z 10. startnega mesta do zmage.

Kot ženska spada Schmitzeva v manjšino v paddocku Formule 1 v času, ko je raznolikost pomembno vprašanje. Sama meni, da ne bi smeli gledati na spol, temveč na lastnosti posameznika. »Bistvo je v tem, da hočemo najboljše ljudi za delo in to ni vedno moški. Zato je potrebno odpreti priložnosti, da lahko najdemo tiste ljudi, ki bodo najboljši za določeno delo.«

Najpomembnejše se ji zdi, da ljudje verjamejo v to, da lahko dosežejo svojo sanjsko službo. »Naj vas ne odvrne dejstvo, da na nekem področju ni veliko žensk. To se ves čas spreminja in navsezadnje niti ni pomembno,« zaključuje Red Bullova glavna strateginja.

Vzdevek:

Prijava omogoča lažje komentiranje.
© Copyright 2017-2023 Njen Avto